Dalia Tolienė gimė 1966 m. Duonos kepimo tradicijos Dalios Tolienės šeimoje buvo perduodamos iš kartos į kartą. Nuo pat mažumės matė kaip duoną kepė prosenelė, senelė ir mama. Pasak duonos kepėjos, džiugu, kad šiuolaikinis pasaulis nori pažinti senąsias tradicijas. Svarbus pats duonos kepimo procesas. Sakoma, kad namuose, kur kvepia kepama duona, gyvena geri žmonės. Duona yra vienas brangiausių kulinarinio paveldo elementų.

Dalia Tolienė

Dalios Tolienės duona su lašinukais gerai žinoma Kelmės rajone ir už jo ribų. Jos duona yra vaišinami Kelmės rajono, Šiaulių apskrities ir respublikinių tradicinių švenčių svečiai ir dalyviai. Dalia Tolienė dalyvauja regioniniuose ir respublikiniuose etnokultūriniuose projektuose, renginiuose, mugėse. Duonos kepimo meistrei netrūksta užsakymų, dažniau yra pageidaujama žemaitiškos duonos kepimo tradicijas žyminti Užvenčio krašto tradicinė duona. Duoną ji kepa namuose ir aktyviai dalyvauja Junkilų kaimo bendruomenės „Kruteklis“ veikloje.

2009 m. jos kepama duona su lašinukais sertifikuota ir pripažinta tautinio paveldo produktu. 


Kelmės kultūros centras yra pritaikytas specialiesiems neįgaliųjų poreikiams.